Persoonlijk management en effectiviteit

 

Speciaal voor mensen die werken in een ondersteunende functie heb ik dit unieke leertraject ontwikkeld. Samen zorgen we er tijdens dit traject voor dat je je energie en zelfvertrouwen (terug)vindt, dat je met plezier je werk kan doen en dat je ontdekt waar jouw kracht ligt.

Je zult jezelf gaan ontmoeten en zien wat je allemaal te bieden hebt. En natuurlijk ook hoe je dit aan anderen kunt laten zien en ervaren.

Met de instrumenten die je tijdens deze vijf maanden in handen krijgt zul je steeds beter proactief en zelfstandig gaan functioneren.

 

Ben jij werkzaam in een ondersteunende functie en herken jij dit:

 • je merkt dat, door alle ontwikkelingen die spelen in organisaties, er ook steeds meer van jou gevraagd en verwacht wordt door jouw leidinggevende/organisatie.
 • je ziet kansen en mogelijkheden om nog meer aan de organisatie bij te dragen vanuit jouw functie en je ziet mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling.
 • je bent goed in jouw werk, je hebt de inhoudelijke kennis en kunde, maar door jouw onzekerheid zie en ervaar je dit zelf niet zo.
 • je wilt het beste uit jezelf halen en zoekt hierbij ondersteuning.
 • je wilt afscheid nemen van oud gedrag dat niet werkt en wil leren hoe je vanaf nu de situatie écht onder controle krijgt.
 • je vindt dat het nu écht tijd is voor verandering!

 

Is jouw antwoord op één of meerdere van bovenstaande vragen JA en voel je dat het jouw moment is om te veranderen, te groeien en sterker te worden?

Dan is 'Persoonlijk management en effectitiveit' iets voor jou!

 

Persoonlijk management en effectiviteit

 

Een programma waarin je in vijf stappen toewerkt naar de zelfstandige, zelfverzekerde professional die je kunt zijn.

 

In dit vijfmaandse programma draait alles om jou:

 

‘Persoonlijk management en effectiviteit ‘ is een intensieve leerweg waarin ik je ga helpen dit te bereiken. Je gaat jouw kracht ontdekken, jezelf ontmoeten en je gaat zien wat jij allemaal te bieden hebt. En natuurlijk ook hoe je dit aan anderen kunt laten zien en ervaren.

Je gaat actief aan de slag met jezelf. Veranderen door gebruik te gaan maken van jouw kracht, jouw sterke punten. Leren van wat er niet zo lekker loopt op dit moment door open en eerlijk naar bestaande situaties te kijken.

Je gaat afscheid nemen van oud gedrag dat niet werkte en leren hoe je vanaf nu de situatie écht onder controle krijgt.

 

Hoe ziet het programma eruit?

 

8 klassikale trainingsdagen

 

Stap 1: Jij bent uniek: weten wat jouw sterke punten zijn (één dag)

In deze eerste stap ontdek je wat jou onderscheidt van anderen. Wat jouw sterke punten en kwaliteiten zijn en hoe je deze in kunt zetten om het beste resultaat uit iedere situatie te halen.

Ook ga je ervaren hoe een mooie kwaliteit kan omslaan en een valkuil kan worden. Je krijgt tips hoe je hiermee om kunt gaan en hoe je dit kunt voorkomen.

Dit alles zodat je kunt gaan werken vanuit jouw kracht want dan ben je namelijk op jouw best.

 

Stap 2: Communicatie: in contact met jezelf en de ander (één dag)

In deze tweede stap ontdek je waardoor er zoveel mis kan gaan in communicatie tussen mensen en wat jij eraan kunt doen om dit te voorkomen. Je leert ook hoe jij leiding kunt houden in een gesprek en hoe je op een goede wijze feedback geeft en ontvangt.

 

Stap 3: Assertiviteit: neem controle in je leven (twee dagen)

Tijdens deze derde stap ontdek je waarom jij het lastig vindt om assertief te zijn en bij welke mensen en in welke situaties dit voor jou het meest lastig is. Je leert hoe je hiermee om kunt gaan. Tevens ontdek je welke zaken/gedachten jou belemmeren om assertief op te treden en hoe je deze om kunt buigen naar helpende gedachten. Je leert je om met meer zelfvertrouwen op te komen voor jouw eigen belang op een manier die bij jou past.

 

Stap 4: Beter omgaan met lastig gedrag (twee dagen)

In deze vierde stap ontdek je waarom je het met de ene persoon beter kunt vinden dan met de ander. Je leert hoe je om kunt gaan met mensen met wie jij het lastig vindt om mee om te gaan: hoe interactiepatronen tussen mensen werken en hoe jij bewust invloed uit kunt oefenen op het gedrag van de ander. Je leert hoe je een onderhandelingsgesprek kunt voeren (zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het vechten bent) en hoe je om kunt gaan met een conflict.

 

Stap 5: Timemanagement: regisseur over jouw dag (twee dagen)

In de laatste stap van dit leertraject breng je in kaart wat nu exact jouw taken en werkzaamheden zijn en breng je hier structuur in aan. Je leert hoe je op een (meer) efficiënte manier met tijd en werk om kunt gaan en wat jij moet doen om ervoor te zorgen dat jij doet wat jij wilt/moet doen. Tevens ontdek je wie en/of wat jouw tijdrovers zijn en hoe je hier op een goede, effectieve manier mee om kunt gaan.

 

Aanvulling op de trainingsdagen:

 

Gedurende de vijf maanden dat we met elkaar werken breng je het, tijdens de klassikale bijeenkomsten geleerde, direct in de praktijk en bespreken we de ervaringen die je opdoet zodat je steeds sterker wordt en jij en jouw medecursisten leren van elkaar.

Ook doe je, in de periodes tussen de klassikale bijeenkomsten, onderzoek en maak je diverse 'huiswerkopdrachten'.

 

Individuele coaching sessies met Margret

 

Na iedere training krijg je 45 minuten gratis coaching via Skype of telefoon. Tijdens deze gesprekken nemen we stapsgewijs jouw voortgang door en kun je me alles vragen wat je wilt, bijvoorbeeld als er dingen zijn waar je in de praktijk tegenaan loopt waar je tips voor wilt hebben. Deze sessies draaien helemaal om jou en jij bepaalt waar we het over gaan hebben.

 

Besloten Facebook groep

 

Speciaal voor de deelnemers aan ‘Persoonlijk management en effectiviteit’ is er een besloten Facebook groep.

In deze groep kun je voor het leertraject alvast kennis maken met de andere deelnemers aan het programma. Gedurende het leertraject kun je hier jouw vragen stellen, bijvoorbeeld over het huiswerk of als je in de praktijk ergens tegenaan loopt, en jouw ervaringen delen.

Uiteraard zal ik zelf regelmatig in de groep aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. De besloten groep blijft tot drie maanden na de laatste trainingsdag open staan.

 

Je doet het niet alleen

 

Je kunt rekenen op mijn kennis, ervaring en inzet om je te helpen je doel te bereiken. Tijdens de bijeenkomsten maar ook tussen de trainingen door hebben we contact met elkaar via telefoon, mail en/of Skype.

Ook krijg je feedback en steun van je mede-cursisten. Doordat ik de groep bewust klein houd (gemiddeld tussen de 4 en 10 deelnemers) is er voldoende tijd en aandacht voor het bespreken van persoonlijke situaties van jou en je mede-cursisten waardoor je leert van elkaars ervaringen.

Daarnaast heb je tijdens de training een ‘buddy’. Jullie ondersteunen elkaar tijdens de opleiding en hebben buiten de klassikale bijeenkomsten ook contact met elkaar.

 

Dit is wat ‘Persoonlijk management en effectiviteit ‘ jou kan opleveren:

 • je bent een volwaardig gesprekspartner voor jouw leidinggevend een jouw collega’s.
 • je werkt meer effectief en proactief.
 • je kunt met jouw eigen gedrag het gedrag van anderen positief beïnvloeden.
 • je komt op voor jouw eigen belang.
 • je bent meer zichtbaar voor jouw omgeving.
 • je hebt meer inzicht in jezelf.
 • je krijgt meer voor elkaar.
 • je kent jouw eigen kwaliteiten en weet hoe je deze positief in kunt zetten.
 • je durft jouw mening te uiten.
 • je hebt meer energie.
 • je gaat met nog meer plezier naar je werk.
 • je haalt het beste uit jezelf en je weet ook hoe je dit kunt blijven doen.

 

INSCHRIJVEN

 

Praktische informatie

 

De eerstvolgende datum waarop 'Persoonlijk management en effectiviteit' van start gaat
vind je in de agenda
.

 

Waar: locatie in Arnhem
Tijd: van 9.30 uur tot 16.30. De zaal is open vanaf 9.00 uur.
Duur: leertraject van 5 maanden
Investering:  € 2.735,00 exclusief BTW*

Aantal deelnemers:

minimaal 4, maximaal 10

 

 * Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lunch tijdens de trainingsdagen en inclusief de huiswerkopdrachten,

   werkboeken, deelname aan besloten forum gedurende het hele traject en de individuele

   coaching (5 x 45 minuten).

 

Overige informatie:

 

Heb je een aantal onderdelen al eerder geleerd en breng je ze al naar tevredenheid in de praktijk? Dan kun je ervoor kiezen om losse trainingen te volgen. Op basis van een telefonische intake kijken we samen welke route voor jou het meeste resultaat zal behalen. 

 

Heb je vragen over ‘Persoonlijk management en effectiviteit’? Wil je weten of dit leertraject aansluit bij jouw vraag? Wil je het leertraject volgen, maar kun je niet op bovenstaande datum? Of wil je het leertraject samen met jouw collega’s volgen?

Neem dan vooral contact met me op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken! Dat kan via 06 - 153 253 44 of via het contactformulier

 

Benieuwd naar de ervaringen van anderen die je voorgingen?

 

Hieronder lees je hun ervaringen

 

De ervaring van Meike:
Het voor mijzelf opkomen, zeker tegenover een leidinggevende, was voor mij altijd een probleem. Ik zei liever geen nee, ook al was het ten nadele van mijzelf, ik bleef ja zeggen…
Het gevolg was dat ik altijd druk was en mijn prioriteiten niet meer goed kon stellen. Het werkplezier nam hierdoor ook af, eerder kreeg ik altijd energie uit mijn werk en dat was niet meer het geval.
Ik heb het idee dat ik mondiger ben geworden, duidelijker mijn grenzen kan stellen naar collega’s, leidinggevende en externen. Ik heb meer plezier in mijn werk en voel me meer opgewassen tegen de werkdruk. Ook krijg ik weer energie uit werken en dat is een plezierig gevoel!

De ervaring van Suzanne:
Ik kon moeilijk nee zeggen en wilde iedereen helpen. Ik pakte al het werk aan, ook als het niet tot mijn werkzaamheden behoorde. En ik hielp eigenlijk iedereen klakkeloos zonder een ander zelf te laten ontdekken en uitvinden hoe iets te doen. Ondanks dat ik het werk leuk vond baalde ik soms wel van mijn werk. Door de trainingen is de werkverhouding met mijn team en leidinggevende beter geworden. Ik stel duidelijk grenzen aan werkzaamheden en bekijk mijn mogelijkheden om iemand te helpen. Hier voel ik me veel beter bij. En ik voel me zelfverzekerder. Ik word meer serieus genomen door mijn leidinggevende en het team dat ik ondersteun. Er is een goede vertrouwensband ontstaan. Hierdoor heb ik meer vrijheid gecreëerd in mijn werk.

De ervaring van Brigit:
Ik handelde altijd vanuit mijn gevoel, vond het moeilijk om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Ik stelde mij volledig ten dienste van de ander (er kon altijd meer bij, ik wilde vooral niemand teleur stellen), met als gevolg dat ik mijn eigen werk vaak niet af kreeg. De training heeft mij geholpen om nu met een glimlach naar mezelf te kijken.
Ik merkte dat ik meer vertrouwen ging uitstralen en door mijn enthousiasme werden er ook collega’s meegenomen in mijn proces. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen door de trainingen en ik voel me meer competent, dit wimpelde ik altijd weg waar het over mijzelf ging, maar nu accepteer ik mezelf. Ik wil trots zijn op de persoon die ik ben. Ik meende altijd dat een diploma daarbij hoorde, maar ik weet nu dat mijn zelfbeeld en daarmee mijn zelfvertrouwen er toe doen.

De ervaring van T. Jansen:
Voor de trainingen vond ik het lastig om ‘nee’ te zeggen. Ik merkte dat ik vaak zaken aan het regelen/opknappen was die niet tot mijn takenpakket behoorde. Ik liet me gemakkelijk overhalen om werk over te nemen van de een van leidinggevenden, terwijl ik dat eigenlijk niet hoefde te doen. Ik had ook vaak de neiging als ik gevraagd werd voor iets dat ik meer deed dan nodig was. Af en toe werd ik boos op mijzelf en ging dan ‘nee’ zeggen tegen de verkeerde. Dat voelde ook weer niet goed. Ik deed deze dingen omdat ik vond dat dat bij mijn functie hoorde omdat ik een ondersteunende functie heb, maar dat houdt niet in dat je alles voor iedereen moet doen (weet ik nu). Ik ben nu minder bang voor het onbekende en durf de uitdagingen aan te gaan, hoewel ik het af en toe wel spannend vind. Ik ben zelfverzekerder geworden in mijn werk en weet dat ik goed werk aflever.” Ik voel me nu goed, zit op mijn plek qua werk, en privé gaat het ook goed.

De ervaring van Mariska:
Voor de trainingen vond ik het moeilijk om mijn eigen mening of idee te uiten. Ook was ik onzeker over eigen functioneren en overkomen. In lastige situaties reageerde ik vaak verkeerd, te fel of te terughoudend. Was te meegaand durfde mijn mening niet of nauwelijks meer te geven. Angst om "dom" gevonden te worden. Te falen of fouten te maken.” Dit maakte me nog meer onzeker en leverde frustratie op. Door de trainingen ben ik zelfverzekerder, durf mijn mening te geven en heb de handvaten om dit op de juiste manier te doen, zonder anderen te kwetsen. Ik ben instaat vragen te stellen zonder de gedachte dom te zijn te ervaren. Kan mijn mening onderbouwen, en kan er vrede mee hebben als meningen niet gedeeld worden. Heb geleerd dat dit oké is.
Ik ben nu veel zelfverzekerder, en heb geen twijfels over eigen functioneren meer.